Ingrediënten voor 4 personen
- 300 gr verse zalm zonder vel
- 100 gr verse roomkaas
- 6 half zongedroogde tomaten
- 1 komkommer
- 1 lente-uitje
- 4 el gesnipperde bieslook of dille
- 2 à 3 el melk
- 3 à 4 el citroensap
- 3 el druivenpitolie
- peper&zout (pezo)
Bereidingswijze
- Snij de zalm in blokjes van 1 cm. Maak een marinade van citroensap, druivenpitolie en pezo. Laat hierin de zalm enkele uren marineren in de koelkast.
- Snipper hetlente-uitje. Meng de melk en de roomkaas en doe er het lente-uitje en 2 el bieslook of dille bij, breng op smaak met pezo.
- Laat de tomaatjes uitlekken en snij ze in reepjes. Snij de komkommer in dunne plakjes en bestrooi deze met wat zout.
- Schik op 4 bordjes wat tomatenreepjes, leg hier de gemarineerde zalm op.
- Bedek met het roomkaasmengsel en eindig met een laagje komkommerschijfjes.
- Garneer met wat tomatenreepjes en de rest van de bieslook of dille.
- Tip, u kunt ook dille en bieslook samen gebruiken, en, verse zalm vervangen door gerookte.
Andere Solo-leden over dit recept (0)
Hoeveel sterren geef jij dit recept?