Altijd weten wat je gaat eten?
Zalmreepjes met kokos
Bereidingswijze
- Benodigdheden :
- 600 gr. zalmfilets , ½ ananas , 1 mango , 4 eetlepels olijfolie , klontje boter , vers gemalen peper en zout , 1 zakje geraspte kokos .
- Voor de salade :
- 1 krop ijsbergsla , 3 vleestomaten , 1 bos bosuitjes , 1 teen knoflook , 1 eetlepel groene pesto (potje) , 6 eetlepels olijfolie , 2 eetlepels balsamico-azijn en enkele blaadjes verse koriander.
- Bereiding :
- Verwarm de oven op 50° C en zet er 4 borden in om warm te houden .
- Snijd de zalmfilet in reepjes van 3 cm , bestrooi die met peper en zout naar smaak en zet
- ze even weg . Snijd de schoongemaakte ananas in blokjes . Schil de mango en snijd het
- vruchtvlees in blokjes . Schep de vruchten door elkaar . Verhit de olijfolie met de boter
- in een koekenpan en bak de vruchten al roerend circa 5 à 6 minuten . Verdeel ze over
- de warme borden in de oven . Bak nu de zalmreepjes rondom knapperig bruin en schep
- die ook op de borden . Strooi hierover rijkelijk de kokos . Was voor de salade de sla
- en snijd hem grof . Kerf de tomaten van boven in , dompel ze kort in kokend water ,
- ontvel ze en snijd ze in blokjes . Maak de bosuitjes schoon en snijd ze in ringetjes .
- Pel het teentje knoflook en snipper het fijn .
- Meng alle ingrediënten voor de salade en serveer deze bij de zalmreepjes .
Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit
Uitschrijven is op elk moment mogelijk
Hier scoor je vast ook mee
Andere Solo-leden over dit recept (0)
Hoeveel sterren geef jij dit recept?