Zalmoester met gerookt spek, gecarameliseerd witloof, waterkerspuree en blanke botersaus

Ingrediënten voor 2 personen

Bereidingswijze

  1. Voorbereiding
  2. Verwarm de oven voor op 180°.
  3. Bereiding
  4. Wikkel de zalm in het gerookt spek en kruid met peper van de molen.
  5. Schik de zalmoesters op een ingeboterde ovenschaal, leg er nootjes Solo op en sluit hermetisch af met aluminiumfolie.
  6. Laat ongeveer 15 minuten garen in de oven.
  7. Bereid het gekarameliseerd witloof: snij het witloof in dunne reepjes en stoof aan in Solo. Kruid met zout, peper en suiker.
  8. Laat het witloof uitlekken in een zeef.
  9. Bereid dan vervolgens de waterkerspuree: pluk de waterkers en laat opkoken in gezouten water.
  10. Duw het vocht goed uit en pureer fijn. Warm op in Solo en kruid met peper en zout.
  11. Voor de saus: stoof de versnipperde sjalotten in Solo en bevochtig met de witte wijn en een scheutje azijn.
  12. Laat bijna volledig inkoken.
  13. Voeg de Solo Crèmefine Cuisine toe en laat terug inkoken. Werk op met klontjes harde Solo, zeef de saus en kruid naar smaak met peper.
  14. Schik in het midden van het bord het witloof en daarop de vis.
  15. Vorm met behulp van 2 koffielepeltjes een eitje van waterkerspuree en leg het op de vis. Prik takjes dille erin en giet de saus rond dit geheel.

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?