Recept 35*** (14 stemmen)

Zalmmousse

Dit is een recept van

Anderen bekeken ook

Aperitief hapjes

tijd
40 min
prijs
Gemiddelde kostprijs
moeilijkheid
Lage moeilijkheid
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Pel en snipper de ui fijn. Laat hem met de kruidnagel en de peterselie stoven in de Solo. Voeg er de geschraapte en in schijfjes gesneden wortel bij.
  2. Snipper de prei en voeg eveneens toe. Giet er de wijn bij en laat afgedekt stoven tot de groenten gaar zijn. Breng op smaak met pimentpoeder en zout en laat er de zalm in garen. Mix glad.
  3. Laat op kamertemperatuur komen en roer er dan de yoghurt door.
  4. Klop de eiwitten op en spatel ze onder de zalm. Breng verder op smaak met citroensap, peper en bieslook. Versier met de kappertjes.

Ingrediëntenvoor 4 personen

Andere Solo-leden over dit recept (2)

Gepost door Solo op 16 oktober 2009 om 14u45

We bedoelen 125 gr yoghurt en je kan zowel gerookte als gekookte zalmfilet gebruiken. Hou er rekening mee dat gerookte wel vaak zouter is.

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie