Recept 05 (0 stemmen)

Zalmhapjes met vanillecrème

Dit is een recept van

tijd
25 min
Ziet er lekker uit?

Bereidingswijze

  1. Ingrediënten voor 6 personen:
  2. 1 vanillestokje
  3. 150 gram verse roomkaas naturel
  4. 2 eetlepels mayonaise
  5. 6 rechthoekige plakken zalm
  6. 1 eetlepel forelkaviaar (potje à 50 g)
  7. Bereiding:
  8. Halveer 1 vanillestokje in de lengte en schraap met een scherp mesje het merg eruit. Roer 150 gram verse roomkaas naturel los met 2 eetlepels mayonaise en het vanillemerg. Snijd 6 rechthoekige plakken zalm elk in vieren, zodat 24 plakjes ontstaan.
  9. Leg 6 zalmvierkantjes op een serveerschaal, besmeer ze met eenderde van de vanillecrème en dek af met de volgende 6 plakjes. Maak op dezelfde manier nog twee laagjes en dek af met de laatste 6 plakjes zalm.
  10. Druk de zalmpetitfours licht aan en strijk met een mes de zijkanten glad. Garneer met 1 eetlepel forelkaviaar (potje à 50 g).

Ingrediëntenvoor 6 personen

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?