Recept 35*** (3 stemmen)

Zalmfilet met roomkaas en basilicum uit de oven (of magnetron)

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Boen de citroen schoon en rasp er 2 theelepels gele schil dun af. Hak de basilicum en gedroogde tomaatjes fijn. Meng in een kommetje de geraspte citroenschil met de basilicum en gedroogde tomaatjes door elkaar. Snijd de zalmfilets overlangs doormidden. Leg de onderste helften naast elkaar in een lage ovenschaal. Strooi er zout en peper over. Bestrijk ze met roomkaas en verdeel driekwart van het basilicummengsel erover. Leg de andere zalmstukken erop en strijk de rest van het basilicum erover uit. Sprenkel de margarine erover. Denk de schaal af met magnetronfolie. Verwarm de zalmfilets ca. 10-12minuten op driekwart van het vermogen (ca. 525-600 watt) Keer de schaal twee a drie keer een kwart slag. Dit gerecht kunt eventueel ook in de oven bereiden. Dek de schaal met aluminiumfolie en verwarm het gerecht ca. 15-20 minute in een warme oven van 175 C.

Andere Solo-leden over dit recept (1)

Gepost door Marjootje op 31 oktober 2012 om 16u28

Combinatie van zalm, roomkaas, zongedroogde tomaatjes maakt het plaatje compleet!

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie