Zalmcarpaccio met tomaat en ui

Carpaccio is een koud voorgerecht dat zijn oorsprong vindt in de Italiaanse keuken. Oorspronkelijk verstond men onder carpaccio zeer dun gesneden plakjes rauw rundvlees Tegenwoordig is het een benaming geworden van een Bereiding, nl. het heel dun in plakjes snijden van allerlei ingrediënten, zoals bijvoorbeeld zalm in dit recept.

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. De olie met het citroensap, het zout en de anijs door elkaar roeren tot er een saus ontstaat.
  2. De uien schoonmaken door de papierachtige schil te verwijderen, vervolgens klein hakken, zorgvuldig wassen en drogen.
  3. De tomaat in stukjes snijden.
  4. De zalm op een schaal leggen, de uien, de stukjes tomaat en de kappertjes toevoegen en overgieten met de saus.
  5. Op smaak brengen met versgemalen zwarte peper en het gerecht kan geserveerd worden.

Tip

Serveer met stukjes geroosterd stokbrood.

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?