Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Ingrediënten
  2. 4 zalmfilets van ongeveer 200 gram, 1 teentje knoflook, peterselie, 1 citroen, 2 sjalotjes, 4 plakjes mager gerookt spek. laurierpoeder, tijm, bonenkruid, peper, 75 gram boter en 1,5 dl droge witte wijn
  3. Voorbereiding
  4. Verwarm de over voor op 180 graden. Leg de filets in een pan, sprenkel er de wijn over en het sap van een halve citroen. Maal er wat peper over en laat de vis ongeveer een uur marineren. Laat de vis vervolgens uitlekken en wikkel iedere filet in een dun lapje mager gerookt spek. Was en knip ondertussen peterselie, tijm en bonenkruid. Snij vier stukken aluminiumfolie die groot genoeg zijn om de filets in te verpakken en leg op ieder stuk een filet. Schil en pers het teentje knoflook. Strooi over elke filet wat knoflook, peterselie, bonenkruid, tijm en laurier. Maak de pakketjes nu hermetisch dicht, zodat er geen lucht kan ontsnappen.
  5. Bereidingswijze
  6. De pakketjes moeten twintig minuten in de oven bakken. Schil de sjalotjes en hak ze fijn. Kook ze vervolgens in het vocht van de marinade. Doe er wat peper bij en indien nodig wat water. Roer de boter romig en roer die samen met wat citroensap door het ingekookte sjalotmengsel.
  7. Serveertips
  8. Serveer de pakketjes en geef de boter er apart bij.
  9. Lekker met gebakken aardappeltjes en peultjes.

Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit

Uitschrijven is op elk moment mogelijk

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?