use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Flensje met cheddar, gerookte zalm en spinazie in roomsaus
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Flensje met cheddar, gerookte zalm en spinazie in roomsaus

Flensje met cheddar, gerookte zalm en spinazie in roomsaus

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Voorbereiding
     
     
    25 min
  • Kooktijd
    15 min
  • Porties
     
    10 porties

Ingrediënten
 

  • 100 g bloem
  • 2 dl melk
  • 100 g Solo Vloeibaar
  • 4 eieren
  • 1 flesje light room
  • 200 g cheddar
  • 10 plakjes gerookte zalm
  • 1 ui
  • dille of bieslook
  • 400 g spinazie in roomsaus

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Meng de bloem met 2 eieren, de melk en 40g Solo tot u een glad beslag heeft. Voeg de peper en het zout toe. Bak 10 flensjes en laat ze afkoelen.
  2. Snijd de cheddar en de gerookte zalm in fijne reepjes en vermeng deze met de spinazie in roomsaus.
  3. Hak de ui fijn en fruit zachtjes zonder te kleuren in de Solo. Klop de 2 resterende eieren, de light room, dille en bieslook samen in een kom. Kruid naar smaak.
  4. Voeg het mengsel van kaas, gerookte zalm en spinazie toe aan het roommengsel.
  5. Verdeel de vulling over de flensjes en rol op. Boter een vuurvaste schotel en leg de flensjes erin. Instrijken met Solo vloeibaar en verwarm traag in een matige oven.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.