Recept 05 (0 stemmen)

Zalm-pie met prei en aardappel

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Filodeeg wordt niet vaak gebruikt voor pie, maar het flinterdunne deeg is lekker snel krokant. Het recept is geschikt voor alle seizoenen.
  2. Kook de aardappelen gaar in circa 20 min. Laat ze iets afkoelen en snijd ze in plakjes.
  3. Bak de prei op zacht vuur 8-12 min. in 30 g boter tot hij zacht is. Laat hem iets afkoelen.
  4. Bestrijk 3 vellen filodeeg met gesmolten boter en leg ze in een ingevette lage braadslede van circa 18x28 cm.
  5. Verdeel de plakjes aardappel dakpansgewijs over de deeg-bodem en leg daarop de prei.
  6. Verdeel daarover de plakken zalm.
  7. Klop de eieren los met de crème fraîche, mascarpone en kruiden.
  8. Breng op smaak met peper en schenk dit mengsel over de zalm.
  9. Dek de braadslede af met 2-3 plakken filodeeg die ook weer met gesmolten boter zijn bestreken.
  10. Bestrijk ook de bovenkant van het deeg met boter en bak de pie 20-30 min. in het midden van een voorverwarmde oven op 200°C.
  11. Bron Vrouw.nl Libelle

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie