Ingrediënten voor 4 personen
- 600 gr aardappelen
- peper en zout uit demolen
- 750 gr prei
- 80 gr boter
- 6 vel filodeeg
- 300 gr gerookte zalm
- 50 r crème fraîche
- 50 gr mascarpone
- 60 gr verse groene kruiden naar smaak
- 4 eieren
Bereidingswijze
- Filodeeg wordt niet vaak gebruikt voor pie, maar het flinterdunne deeg is lekker snel krokant. Het recept is geschikt voor alle seizoenen.
- Kook de aardappelen gaar in circa 20 min. Laat ze iets afkoelen en snijd ze in plakjes.
- Bak de prei op zacht vuur 8-12 min. in 30 g boter tot hij zacht is. Laat hem iets afkoelen.
- Bestrijk 3 vellen filodeeg met gesmolten boter en leg ze in een ingevette lage braadslede van circa 18x28 cm.
- Verdeel de plakjes aardappel dakpansgewijs over de deeg-bodem en leg daarop de prei.
- Verdeel daarover de plakken zalm.
- Klop de eieren los met de crème fraîche, mascarpone en kruiden.
- Breng op smaak met peper en schenk dit mengsel over de zalm.
- Dek de braadslede af met 2-3 plakken filodeeg die ook weer met gesmolten boter zijn bestreken.
- Bestrijk ook de bovenkant van het deeg met boter en bak de pie 20-30 min. in het midden van een voorverwarmde oven op 200°C.
- Bron Vrouw.nl Libelle
Andere Solo-leden over dit recept (0)
Hoeveel sterren geef jij dit recept?