Zalm ovenschoteltje met prei en zoete aardappelpuree

Ingrediënten voor 2 personen

Bereidingswijze

  1. Kook de zoete aardappel in water in circa 20 minuten gaar. Giet af en stamp met een klontje boter en een scheutje room tot een mooie zacht smeuïge puree.
  2. Smoor ondertussen de gewassen en in dunne ringetjes gesneden prei 10 minuten in 1 eetlepel olie.
  3. Vet 2 eenpersoons ovenschaaltjes in en verdeel er de zoete aardappelpuree over. Leg daarbovenop de gesmoorde preiringetjes. Vlij er de zalm op en bestrooi deze met peper en zout.
  4. Verdeel er de rest van de kookroom over en dan de kaas. Garneer eventueel met een paprika ring en plaats 25-30 minuten in de voorverwarmde oven van 200 graden. Strooi vlak voor serveren er de gesnipperde peterselie over.

Tip

Ik had nog een rest geraspte 30+ kaas en gebruikte deze. Helaas smelt die niet zo mooi. In dit geval is 48+ ( belegen ,oud of jong) een betere keuze.

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?