Ingrediënten voor 2 personen
- 500 gr zoete aardappel ( bataat) geschild in stukken
- 500 gr prei in dunne ringen
- 1 el olijfolie
- 100 ml kookroom
- 2 el verse bladpeterselie gesnipperd
- 100 gr geraspte kaas naar keuze
- 2 stuk verse zalm
- 1 klein klontje roomboter
Bereidingswijze
- Kook de zoete aardappel in water in circa 20 minuten gaar. Giet af en stamp met een klontje boter en een scheutje room tot een mooie zacht smeuïge puree.
- Smoor ondertussen de gewassen en in dunne ringetjes gesneden prei 10 minuten in 1 eetlepel olie.
- Vet 2 eenpersoons ovenschaaltjes in en verdeel er de zoete aardappelpuree over. Leg daarbovenop de gesmoorde preiringetjes. Vlij er de zalm op en bestrooi deze met peper en zout.
- Verdeel er de rest van de kookroom over en dan de kaas. Garneer eventueel met een paprika ring en plaats 25-30 minuten in de voorverwarmde oven van 200 graden. Strooi vlak voor serveren er de gesnipperde peterselie over.
Tip
Ik had nog een rest geraspte 30+ kaas en gebruikte deze. Helaas smelt die niet zo mooi. In dit geval is 48+ ( belegen ,oud of jong) een betere keuze.
Andere Solo-leden over dit recept (0)
Hoeveel sterren geef jij dit recept?