Recept 55***** (1 stem)

Zalm met witlof-pompelmoessla

Dit is een recept van

Anderen bekeken ook

Weekmenu

tijd
45 min
prijs
Gemiddelde kostprijs
moeilijkheid
Gemiddelde moeilijkheid
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Marineer de zalm: Schil de mango, verwijder de pit en snijd in stukjes.
  2. Schil de gember en rasp fijn.
  3. Halveer de passievrucht, haal er met een lepel het vruchtvlees uit en bewaar het sap.
  4. Snijd de chilipeper overlangs, verwijder de zaadlijsten en snipper fijn.
  5. Was de koriander zorgvuldig, dep droog en hak fijn.
  6. Meng alle ingrediënten voor de marinade en laat de vis hierin minstens 30 minuten marineren. Houd enkele eetlepels van de marinade bij voor de afwerking. 
  7. Maak het slaatje: Schil de rode ui en snipper fijn. Was het witlof zorgvuldig, verwijder de harde kern en snijd in fijne reepjes. Was de krieltjes en kook ze gaar in gezouten water.
  8. Schil de pompelmoezen en snijd ze tussen de vliezen door (à vif), bewaar het sap.
  9. Schil de mango, verwijder de pit en snijd in reepjes of blokjes.
  10. Was de taugé en maak ze schoon.
  11. Meng alle ingrediënten voor de sla, kruid af met peper en zout en werk af met een klein scheutje extra virgin olijfolie. 
  12. Verhit de Solo in een koekenpan.
  13. Haal de vis uit de marinade, dep droog en schroei in de pan. De vis moet nog mooi rozig zijn vanbinnen. Serveer de zalm met het slaatje en een lepel van de dressing. 

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie