Ingrediënten voor 1 personen

Bereidingswijze

  1. Verhit de oven tot 200 °C. Snijd de zalmfilet door (zodat je een boven- en onderkant hebt) en smeer er roomkaas tussen. Leg de twee stukken zalm weer op elkaar en leg het geheel op een plakje bladerdeeg. Vouw het andere plakje bladerdeeg over de zalm en maak het pakketje aan alle kanten dicht. Dit kan in de vorm zoals op de foto hiernaast (met leuke streepjes erop met behulp van een vork), maar voor de smaak maakt dat natuurlijk niets uit.
  2. Smeer er eventueel een beetje ei over, zodat het pakketje straks mooi bruin uit de oven komt. Bedek de bodem van een ovenschaal met paneermeel. Dit doe je om tegen te gaan dat vocht uit de zalm of van de roomkaas in het bladerdeeg trekt. Leg je bladerdeegpakketje op de paneermeel en zet de schaal 20 minuten in de oven. Houd in de gaten of het bladerdeeg niet verbrandt.
  3. Doe er eventueel aluminiumfolie overheen als ‘ie wel erg snel bruin wordt. Laat ondertussen de spinazie in warm, bijna kokend, water slinken. Serveer de spinazie naast het zalmpakketje.

Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit

Uitschrijven is op elk moment mogelijk

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?