Recept 05 (0 stemmen)

Zalm met paprika en spinazie in de wok

Dit is een recept van

Anderen bekeken ook

Vis

tijd
20 min
Ziet er lekker uit?
  • Altijd toegang tot je favoriete recepten
  • Maak zelf handige recept-collecties
  • Extra inspiratie via je persoonlijke magazine

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Laat de zalmfilet ontdooien gedurende 1 uur afgedekt op kamertemperatuur of 5 min. op de ontdooistand in de microgolf. Snij in stukken van 4 cm en dep goed droog.
  2. Snij het vruchtvlees van de paprika in stukjes van 2 cm.
  3. Snipper het sjalotje en het knoflookteentje fijn.
  4. Meng de sojasaus, wittewijnazijn, suiker en maiszetmeel. Doe dit even vooraf zodat de suiker kan op lossen.
  5. Verhit de wok en doe er de bakolie in. Laat de gesnipperde sjalot en knoflook al roerend even bakken zonder te kleuren. Voeg de paprikablokjes toe en roerbak gedurende 2 min.
  6. Voeg de blokjes zalm toe en bak gedurende 3 min. Schep af en toe voorzichtig om. Kruid met peper en zout.
  7. Meng er voorzichtig het sojasausje onder.
  8. Voeg de spinazieblaadjes toe en roerbak nog eens 3 min.
  9. Dien onmiddelijk op met basmatirijst.
  10. Uit : Lekker wokken, Colruyt

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?