Recept 55***** (2 stemmen)
Zalm met paprika en spinazie in de wok

tijd
20 min
Anderen bekeken ook
Bereidingswijze
- Laat de zalmfilet ontdooien gedurende 1 uur afgedekt op kamertemperatuur of 5 min. op de ontdooistand in de microgolf. Snij in stukken van 4 cm en dep goed droog.
- Snij het vruchtvlees van de paprika in stukjes van 2 cm.
- Snipper het sjalotje en het knoflookteentje fijn.
- Meng de sojasaus, wittewijnazijn, suiker en maiszetmeel. Doe dit even vooraf zodat de suiker kan op lossen.
- Verhit de wok en doe er de bakolie in. Laat de gesnipperde sjalot en knoflook al roerend even bakken zonder te kleuren. Voeg de paprikablokjes toe en roerbak gedurende 2 min.
- Voeg de blokjes zalm toe en bak gedurende 3 min. Schep af en toe voorzichtig om. Kruid met peper en zout.
- Meng er voorzichtig het sojasausje onder.
- Voeg de spinazieblaadjes toe en roerbak nog eens 3 min.
- Dien onmiddelijk op met basmatirijst.
- Uit : Lekker wokken, Colruyt
Ingrediëntenvoor 4 personen
- 4 stukken zalmfilet filet pur Voeg toe aan je boodschappenlijst
- 250 gr spinazieblaadjes (diepvries mag) Voeg toe aan je boodschappenlijst
- 1 rode paprika Voeg toe aan je boodschappenlijst
- 1 sjalot Voeg toe aan je boodschappenlijst
- 1 teentje knoflook Voeg toe aan je boodschappenlijst
- 2 eetl suiker Voeg toe aan je boodschappenlijst
- 3 eetl wittewijnazijn Voeg toe aan je boodschappenlijst
- 1 eetl oosterse bakolie Voeg toe aan je boodschappenlijst
- 6 eetl sojasaus Voeg toe aan je boodschappenlijst
- 1 eetl maiszetmeel Voeg toe aan je boodschappenlijst
- peper Voeg toe aan je boodschappenlijst
- zout Voeg toe aan je boodschappenlijst
Hoeveel sterren geef jij dit recept?