Ingrediënten voor 2 personen
- 300 g groene kool
-
20 g Solo
- 30 g Solo Crèmefine Cuisine
- 1 theelepel jeneverbessen
- 1 grote sjalot
- 300 g zalmfilet
- 100 g gerookt spek
- 2 dl hoegaards bier
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180°.
- Snijd het gerookt spek in fijne reepjes.
- Versnipper de sjalot.
- Snijd ook de kool in fijne reepjes.
- Fruit de sjalot, het spek en de jeneverbessen in een nootje Solo en doe alles in een ovenschotel.
- Leg vervolgens de koolrepen en als laatste de zalm erop.
- Overgiet met het bier en kruid met peper en zout.
- Laat ongeveer 20 minuten garen in de oven en overgiet regelmatig.
- Haal de zalm uit de ovenschotel, voeg de room toe aan de saus en ga na of u eventueel nog wat peper en zout moet toevoegen.
Tip
Serveer met aardappelpuree.
Andere Solo-leden over dit recept (0)
Hoeveel sterren geef jij dit recept?