use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Zalm met koolreepjes en Hoegaards bier
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Zalm met koolreepjes en Hoegaards bier

Zalm met koolreepjes en Hoegaards bier

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Voorbereiding
     
     
    10 min
  • Kooktijd
    25 min
  • Porties
     
    2 porties

Ingrediënten
 

  • 300 g groene kool
  • 20 g Solo
  • 30 g light room
  • 1 theelepel jeneverbessen
  • 1 grote sjalot
  • 300 g zalmfilet
  • 100 g gerookt spek
  • 2 dl hoegaards bier

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Verwarm de oven voor op 180°.
  2. Snijd het gerookt spek in fijne reepjes.
  3. Versnipper de sjalot.
  4. Snijd ook de kool in fijne reepjes.
  5. Fruit de sjalot, het spek en de jeneverbessen in een nootje Solo en doe alles in een ovenschotel.
  6. Leg vervolgens de koolrepen en als laatste de zalm erop.
  7. Overgiet met het bier en kruid met peper en zout.
  8. Laat ongeveer 20 minuten garen in de oven en overgiet regelmatig.
  9. Haal de zalm uit de ovenschotel, voeg de room toe aan de saus en ga na of u eventueel nog wat peper en zout moet toevoegen.
Serveer met aardappelpuree.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.