Recept 05 (0 stemmen)

Zalm met grijze garnalen en whisky

Dit is een recept van

tijd
40 min
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Benodigdheden:
  2. 4 zalmfilets van elk 200 gram
  3. 100 gram gepelde grijze garnalen
  4. 2,5 deciliter visfumet
  5. 1 wortel
  6. 1/2 prei
  7. 1/2 stengel bleekselderij
  8. 0,5 deciliter ketchup
  9. 2 deciliter room
  10. 1 scheut whisky
  11. 1 mespunt cayennepeper
  12. peper en zout
  13. Bereiding:
  14. - Snijd de wortel, de prei en de selderij in ragfijne blokjes.
  15. - Giet de whisky in de visfumet en breng aan de kook.
  16. - Pocheer er de zalm in (tegen het kookpunt); reken ongeveer 10 minuten.
  17. - Haal de vis uit het nat. Wikkel de filets in aluminiumfolie en houd ze warm in een oven van ca. 150°C.
  18. - Kook de gesneden groenten in het pocheernat, reken 5 minuten en haal de stukjes er weer uit.
  19. - Kook nu het pocheernat op fel vuur tot op de helft in.
  20. - Voeg de room en de ketchup toe en laat rustig inkoken tot op sausdikte.
  21. - Doe er dan de garnalen en de gare groenten bij, laat ze even warm worden en breng alles op smaak met peper, zout en cayennepeper.
  22. - Neem warme borden en leg er een bodempje van de dikke saus in. Schik er de zalm op.
  23. -Serveer met een toefje aardappelpuree en versier met wat groene kruiden en nog enkele garnalen.
  24. - Bestrooi de bordranden met een weinig paprikapoeder.

Ingrediëntenvoor 4 personen

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie