Altijd weten wat je gaat eten?
Zalm met grijze garnalen en whisky
Bereidingswijze
- Benodigdheden:
- 4 zalmfilets van elk 200 gram
- 100 gram gepelde grijze garnalen
- 2,5 deciliter visfumet
- 1 wortel
- 1/2 prei
- 1/2 stengel bleekselderij
- 0,5 deciliter ketchup
- 2 deciliter room
- 1 scheut whisky
- 1 mespunt cayennepeper
- peper en zout
- Bereiding:
- - Snijd de wortel, de prei en de selderij in ragfijne blokjes.
- - Giet de whisky in de visfumet en breng aan de kook.
- - Pocheer er de zalm in (tegen het kookpunt); reken ongeveer 10 minuten.
- - Haal de vis uit het nat. Wikkel de filets in aluminiumfolie en houd ze warm in een oven van ca. 150°C.
- - Kook de gesneden groenten in het pocheernat, reken 5 minuten en haal de stukjes er weer uit.
- - Kook nu het pocheernat op fel vuur tot op de helft in.
- - Voeg de room en de ketchup toe en laat rustig inkoken tot op sausdikte.
- - Doe er dan de garnalen en de gare groenten bij, laat ze even warm worden en breng alles op smaak met peper, zout en cayennepeper.
- - Neem warme borden en leg er een bodempje van de dikke saus in. Schik er de zalm op.
- -Serveer met een toefje aardappelpuree en versier met wat groene kruiden en nog enkele garnalen.
- - Bestrooi de bordranden met een weinig paprikapoeder.
Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit
Uitschrijven is op elk moment mogelijk
Hier scoor je vast ook mee
Andere Solo-leden over dit recept (0)
Hoeveel sterren geef jij dit recept?