Recept 35*** (1 stem)

Zalm met gember en sojasaus

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Schil de gember en snij in kleine staafjes. Bewaar de schil.
  2. Snij met een klein mesje een opening in de stukjes zalm. Doe er twee of drie staafjes gember in.
  3. Neem de blaadjes van een bos kervel. Mix ze met drie in kleine stukjes gesneden staafjes gember en het sap van 1/2e citroen. Voeg ook 1 soeplepel soja, 1 soeplepel Worcester en 1/2 koffielepel wasabi toe. Mix opnieuw. Breng op smaak en bewaar deze saus op omgevingstemperatuur.
  4. Breng water aan de kook in de stoofschotel met de schillen van de gember. Kook de stukjes zalm hier 4 à 5 minuten in naargelang hun dikte. Leg de zalm op een schotel en voeg enkele staafjes gember toe. Serveer de saus apart.

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie