Ingrediënten voor 4 personen
- 4 zalmfilets op vel 150 gr elk
- 150 gr gekookte rivierkreeftjes
- 1 bundel groene asperges
- 2 sjalotjes
- 4 tomaten
- olijfolie
- 2 el rode wijnazijn
- verse basilicum
- geroosterd paprikapoeder pimenton
- peper en zout
Bereidingswijze
- pel en snipper de sjalotten, pel de tomaten. Snij ze in blokjes. Vermeng met 4 EL olijfolie en de rode wijnazijn. Kruid met paprikapoeder, peper en zout. doe er de rivierkreeftjes bij. schep om en zet koel weg
- snij het harde stukje onderaan de asperges af. blancheer ze beetgaar in gezouten water. Laat ze schrikken in koud water en uitlekken. Snij in stukken van 3 cm
- kruid de zalm met peper en zout. Bak op een hevig vuur 2 minuten aan beide kanten aan in olijfolie. laat op een middelmatig vuur nog 4 tot 5 minuten verder bakken op de velkant.
- Verdeel de tomatenvinaigrette met rivierkreeftjes en de asperges over de borden. Leg er de zalm bij en dien op; Lekker met aardappeltjes bestrooid met peterselie
Andere Solo-leden over dit recept (0)
Hoeveel sterren geef jij dit recept?