Ingrediënten voor 4 personen
- 4 zalmmoten
- 10 kleine sjalotten
- 4 fijne wortelen
- 2 appelen (jonagold)
- 4 el calvados
- 4 el droge witte wijn
- olijfolie
- 1 el vers gehakte bieslook
- peper&zout (pezo)
Bereidingswijze
- Pel de sjalotten en snij in de lengte in 2.
- Schraap de wortelen en snij in schijfjes.
- Verhit wat olijfolie in een braadpan en laat sjalotten en wortelen 5 minuten stoven.
- Schil de appelen, snij in 4 en verwijder het klokhuis, snij vervolgens in blokjes.
- Verwarm de oven voor op 180°.
- Neem 4 vellen aluminiumfolie en verdeel er de sjalotten, wortelen en appelblokjes over.
- Leg daar bovenop de zalmmoten, kruid de moten met pezo en de gehakte bieslook.
- Vouw de randen van de folie naar boven en giet in ieder pakketje een lepel calvados en een lepel witte wijn.
- Sluit de folie bovenaan, pers de randen in elkaar.
- Zet de pakketjes 15 minuten in de warme oven.
- Dien op met gekookte aardappelen of aardappelpuree.
Andere Solo-leden over dit recept (0)
Hoeveel sterren geef jij dit recept?