Ingrediënten voor 4 personen
- 4 zalmfilet, elk 200 gr
- 3 grote frietaardappelen
- 5 stronkjes witloof
- rucola (raketsla) gewassen
- 1 dl balsamico-azijn
- 80 gr vloeibare honing
- olijfolie
- peper&zeezout van de molen (pezo)
Bereidingswijze
- Meng de honing met de balsamico-azijn, kruid met peper.
- Giet de mengeling in een diepe schaal en leg hierin de zalmfilets.
- Laat ongeveer 30 minuten marineren, draai regelmatig om.
- Was de aardappelen en snij in kleine blokjes, maximum 0,5 op 0,5 cm.
- Verhit olijfolie in een pan en bak de aardappelblokjes goudbruin op een matig vuur.
- Verwijder buitenste bladeren en de bittere kern uit het witloof en snipper het witloof fijn.
- Voeg het witloof toe aan de aardappelen wanneer deze goudbruin zijn en bak het geheel nog een 5 tal minuten op een hoger vuur.
- Kruid aardappelen en witloof met pezo, controleer de gaarheid van de aardapelen, voeg van het vuur weg wat rucola toe, roer goed om.
- Verhit een anti-kleefpan, neem de zalmporties uit de marinade en bak deze gedurende 1 à 2 minuten, of tot de zalm begint te karameliseren, zorg er wel voor dat de zalm niet te fel karameliseert.
- Draai de zalm om en bak nu de andere zijde.
- Draai het vuur uit en laat de zalm nog enkele minuten rusten in de warme pan.
- Schep de aardappelsla op warme borden, leg daar bovenop de zalm, druppel wat marinade op het bord.
Andere Solo-leden over dit recept (0)
Hoeveel sterren geef jij dit recept?