Zalm met aardappelsla, witloof en rucola, balsamicomarinade

Bereidingswijze

  1. Verwijder de graten van de zalmfilet en verdeel deze in vier mooie porties.
  2. Meng de honing en de balsamico-azijn, kruid met peper. Giet deze mengeling in een diep bord of een schaal en leg hierin de zalmporties met de velkant naar boven toe. Laat ongeveer 20 minuten marineren en draai de zalmfi lets dan om, laat nog 10 minuten marineren.
  3. Was de aardappelen en snijd ze in kleine blokjes niet groter dan 0,5 cm op 0,5 cm, verhit wat Solo in een pan en bak de blokjes aardappel goudbruin op een laag vuur.
  4. Verwijder intussen de bittere kern uit het witloof en snipper het witlof fi jn.
  5. Voeg het witloof toe aan de aardappelen wanneer deze goudbruin zijn en bak het nog een 5-tal minuten mee op een iets hoger vuur.
  6. Kruid de aardappelen met peper van de molen en zeezout en controleer de gaarheid. Voeg er van het vuur de rucola aan toe en roer goed om.
  7. Verhit een anti-aanbakpan, neem de zalmporties uit de marinade en bak ze met de velkant naar boven gericht gedurende 1 à 2 minuten of tot wanneer de zalm begint te karameliseren (door de honing), zorg ervoor dat hij niet te ver karameliseert !
  8. Draai de zalm om en laat ook de velkant lichtjes karameliseren, zet het vuur uit en laat de zalm nog 2 minuten rusten in de warme pan.
  9. Schep de aardappelsla op de borden, schik er de gekarameliseerde zalmfi lets op en druppel er wat van de marinade rond.

Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit

Uitschrijven is op elk moment mogelijk

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?