use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Zalm in zachte citrusmarinade, crème van aardappel
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Zalm in zachte citrusmarinade, crème van aardappel

Zalm in zachte citrusmarinade, crème van aardappel

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Kooktijd
    30 min
  • Porties
     
    4 porties

Ingrediënten
 

  • 300 g Corne de Gatte aardappelen
  • 1 takje tijm
  • 500 ml halfvolle melk
  • 500 ml light room
  • 1 eetsinaasappel
  • 1 citroen
  • 1 pompelmoes
  • 1 el sojasaus
  • 1 el dragonblaadjes
  • 1 el gehakte koriander
  • 4 moten zalm van 150 g
  • 1 el olijfolie
  • 2 el Solo Vloeibaar
  • 1 handvol spinazieblaadjes

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Schil de aardappelen en was ze. Neem een kookpot en giet er de melk en de light room in, samen met een snuifje zout en het takje tijm. Voeg de aardappelen toe en kook ze gaar.
  2. Pers intussen de sinaasappel, de citroen en de pompelmoes in een diepe schaal en voeg er de koriander, de dragonblaadjes en de sojasaus aan toe. Meng alle ingrediënten goed, leg de zalmmoten in de citrusmarinade en laat een kwartiertje marineren in de koelkast.
  3. Giet de aardappelen af, laat ze even drogen en voeg een eetlepel Solo vloeibaar, een eetlepel olijfolie en wat versgemalen peper toe. Pureer met de stamper en houd warm.
  4. Neem de zalmmoten uit de marinade en dep ze droog met keukenpapier. Verhit een antikleefpan, doe er een eetlepel Solo vloeibaar in en bak de zalmmoten 3 minuutjes aan elke kant, zodat ze nog licht glazig zijn aan de binnenkant. Neem de pan van het vuur.
  5. Zeef de marinade in een pannetje, kruid bij met peper en zout en laat kort inkoken.
  6. Schep een portie aardappelpuree op elk bord en leg er een gebakken zalmmoot op. Werk af met enkele blaadjes spinazie en een lepeltje van de ingekookte marinade.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.