Ingrediënten voor 4 personen
- 4 zalmfilets van +/- 150 gr elk
- 1/2 fles droge witte wijn, Muscadet of sancerre of chablis, of...
- 1 dl crème fraîche
- 2 grote rijpe tomaten
- 2 sjalotten
- solo, bakken en braden
- 2 tl vers gehakte bieslook
- peper&zout uit de molen (pezo)
Bereidingswijze
- Breng 1/2 liter water aan de kook.
- Maak een inkruising op de kop van de tomaten en leg ze 10 à 12 seconden in het kokende water.
- Haal ze uit het water en leg ze in een kom ijskoud water.
- Pel de tomaten en snij ze in vieren, verwijder de zaadjes en snij het vruchtvlees in blokjes.
- Pel de sjalotten en snij ze fijn.
- Doe de witte wijn, de tomaten en de sjalotten in een ruime kookpan zonder deksel en laat op een hoog vuur tot 2/3 inkoken, kruiden met pezo.
- Neem de kookpot van het vuur.
- Doe de tomatensaus met behulp van een soep- of kleine pollepel door een zeef en meng er op een laag vuur de crème fraîche door.
- Laat gedurende 4 minuten net onder het kookpunt opwarmen.
- Bak intussen de zalmfilets.
- Verhit 2 eetlepels solo in een grote braadpan.
- Doe de zalmfilets in de pan en bak de filets gedurende 3 minuten aan elke kant mooi bruin, kruiden met pezo.
- Leg de zalmfilets op warme borden, nappeer met de saus en bestrooi met gehakt bieslook.
- Dien op met gekookte aardappelen of puree en een fris groen slaatje.
- TIP: De zalmfilets niet kruiden met zout, maar, juist voor het opdienen bestrooien met fleur de sel.
- Bij dit gerecht drink je best dezelfde wijn als deze van de saus.
Andere Solo-leden over dit recept (0)
Hoeveel sterren geef jij dit recept?