Zalm in roomsaus met witte wijn

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Breng 1/2 liter water aan de kook.
  2. Maak een inkruising op de kop van de tomaten en leg ze 10 à 12 seconden in het kokende water.
  3. Haal ze uit het water en leg ze in een kom ijskoud water.
  4. Pel de tomaten en snij ze in vieren, verwijder de zaadjes en snij het vruchtvlees in blokjes.
  5. Pel de sjalotten en snij ze fijn.
  6. Doe de witte wijn, de tomaten en de sjalotten in een ruime kookpan zonder deksel en laat op een hoog vuur tot 2/3 inkoken, kruiden met pezo.
  7. Neem de kookpot van het vuur.
  8. Doe de tomatensaus met behulp van een soep- of kleine pollepel door een zeef en meng er op een laag vuur de crème fraîche door.
  9. Laat gedurende 4 minuten net onder het kookpunt opwarmen.
  10. Bak intussen de zalmfilets.
  11. Verhit 2 eetlepels solo in een grote braadpan.
  12. Doe de zalmfilets in de pan en bak de filets gedurende 3 minuten aan elke kant mooi bruin, kruiden met pezo.
  13. Leg de zalmfilets op warme borden, nappeer met de saus en bestrooi met gehakt bieslook.
  14. Dien op met gekookte aardappelen of puree en een fris groen slaatje.
  15. TIP: De zalmfilets niet kruiden met zout, maar, juist voor het opdienen bestrooien met fleur de sel.
  16. Bij dit gerecht drink je best dezelfde wijn als deze van de saus.

Advertentie

Reacties (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?