Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Pel ui en knoflook en snipper fijn.
  2. Schil de paprika en snij in 4, verwijder zaadjes en zaadlijsten en snij het vruchtvlees in blokjes.
  3. Verhit 3 eetlepels olijfolie in een kookpot met dikke bodem en voeg er een eetlepel solo bij.
  4. Bak de ui glazig en voeg er de knoflook en de paprikablokjes aan toe, laat even mee stoven.
  5. Voeg er de tomatenblokjes, de tomatenpuree en de suiker aan toe, kruid met pezo en naar eigen smaak met chilivlokken en komijn.
  6. Leg een deksel op de pot en laat 60 minuten op een zacht vuur pruttelen.
  7. Verwarm de oven voor op 180┬░.
  8. Kruid de zalmfilets met pezo.
  9. Neem 4 grote vellen aluminiumfolie en verdeel er op een hoopje de tomatensaus op.
  10. Leg de zalmfilet er bovenop en leg er de takjes koriander, oregano en de lente-uitjes op.
  11. Vouw de folie dicht tot een pakketje, plooi de randen goed om zodat het geheel mooi gesloten is en er geen vocht uit kan lopen.
  12. Zet de pakketjes 15 minuten in de warme oven.
  13. Leg de pakketjes op een bord en dien op met aardappelpuree, of rijst, of pasta.
  14. Tip: er zijn in de handel geroosterde paprika's zonder schil in bokaal.
  15. Wat men niet nodig heeft kan men verwerken in (paprika)soep of invriezen.
  16. Opgelet: deze paprika's zijn reeds gaar, dus, enkel toevoegen aan warme saus, niet mee laten bakken.

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?