Bereidingswijze
- Salmon in a Jacket (Zalm in een Jasje) met eiersaus en caviaar
- Ingredienten
- 800gram Zalm filet
- 3 aardappelen
- 50gr boter
- Handvol verse spinazie
- Verse Thym
- 1 blok vis boullion
- Half c. witte wijn
- Rode paprika in fijne sneetjes gesneden
- Zout en peper
- Aromaat
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 Bladerdeeg
- 1 wortel
- één half uien
- 4 eierdooiers
- 200 gr. gesmolten boter
- 1 citroen
- Heet water
- Eventueel wat cayenne of tabasco
- I doos roze forel caviaar
- Bereidingswijze:
- Zalm in een jasje
- a) Verspreid overal in een glas ovenschotel de olijf olie en de oven op 180°C voorverwarmen. Laat de bladerdeeg op kamertemperatuur komen en nadien leeg het bladerdeeg in het voorbereide ovenschotel.
- b) Peel de aardappelen met een aardappelschiler. Vervolgens snij deze in 0.5cm rondjes. Stoom deze 3 à 4 minuten in een pot of "steamer". Ze moeten HALF-gekookt zijn.
- c) Smelt de boter in een andere pot op een matig vuur. Kook de spinazie in de boter 4 minuten en nadien naar smaak brengen met een beetje zout en peper.
- d) Kook ongeveer een liter water in een pot. Voeg vis boullion, witte wijn, uien en wortel toe. Voeg de zalm filet toe en 4 minuten laten koken. Filet moet ook HALF-gekookt zijn.
- e) Snij de rode paprika fijn.
- f) Leeg de aardappelen in het midden van het bladerdeeg. Voeg een beetje thym erover.
- g) Leeg de spinazie op de aardappelen.
- h) Vervolgens de zalm filet op de spinazie en vervolgens met zout, peper en aromaat naar smaak brengen.
- i) Op de zalm, spreid de rode paprika compleet over.
- j) Breng al de kanten van de bladerdeeg over de zalm filet toe totdat het een mooie pakje vormt. Wees zeker dat alles sluit toe.
- k) Kook de zalm in een jasje 40 minuten op 180°C bovenaan in de oven, of totdat het deeg goudbruin wordt.
- De eiersaus
- a) Smelt de boter in een pot op een zacht vuur.
- b) Over heet, maar niet kokend water, meng de eierdooers in een "double boiler"
- c) Voeg langzaam de gesmolten boter toe terwijl men constant mengt met een "whisk".
- d) Voeg 1 eetlepel citroensap toe terwijl men constant mengt (Men kan het water af en toe terug op het vuur brengen zodat het water heet blijft.)
- e) Blijf mengen totdat het eiersaus dikker wordt.
- f) Voeg 1 eetlepel heet water toe...en indien gewenst cayenne of tabasco.
Andere Solo-leden over dit recept (0)
Hoeveel sterren geef jij dit recept?