Zalm in de oven

Een heerlijke maaltijd klaar in 1-2-3, waar je amper werk of moeite voor hoeft te doen, bomvol verse ingrediënten en smaak. Koken hoeft dus echt niet ingewikkeld te zijn of lang te duren! Daar is deze smaakvolle ovenschotel met crunchy zalm het perfecte voorbeeld van.

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Smelt de Solo Bakken & Braden.
  3. Was ondertussen de prei en pel de sjalotten. Snijd deze vervolgens in dunne ringen en snijd de zongedroogde tomaten in kleinere stukjes.Leg de groenten in een ruime ovenschaal.
  4. Giet de helft van de gesmolten Solo Bakken & Braden over de groenten samen met 1,5 tl oregano, 1,5 tl tijm, peper en zout. Meng goed.
  5. Bak de groenten alvast 10 minuten in de oven. Probeer tijdens het bakken 1 à 2x door de groenten te husselen.
  6. Meng ondertussen de panko met de resterende kruiden, de overige gesmolten Solo Bakken & Braden, de zeste van citroen, peper en zout.
  7. Dep de zalmfilets een beetje droog en beleg elk stukje vis met het pankomengsel. Duw goed aan.
  8. Leg de zalm tot slot tussen de groenten in de ovenschaal samen met de stukjes zongedroogde tomaat en laat nog eens 15 minuten meebakken in de oven.

Tip

Klop wat Solo Crèmefine Patisserie op en meng hieronder wat verse kruiden (peterselie, bieslook, dille), peper en zout. Serveer bij de vis en groenten voor een extra frisse toets!

Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit

Uitschrijven is op elk moment mogelijk

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?