Zalm in bladerdeeg

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Ingrediënten
  2. Voor de vinaigrette;
  3. citroensap, 1 dikke sjalot,
  4. 1 lepeltje provençaalse kruiden en 5 lepeltjes olie.
  5. 4 stuks zalmmoten (zonder vel) (mag ook stevig witvis zijn)
  6. 1 a 2 PAKJES bladerdeeg
  7. 1 losgeklopt ei
  8. peper en zout
  9. Voorbereiding
  10. Vinaigrette:
  11. -Snipper sjalot en meng door de olie; voeg citroensap en de kruiden toe + peper
  12. -Dep de zalmfilets droog
  13. en wrijf de vinaigrette over de zalm (dit kan een dag voor gebruik;hoeft niet)
  14. Bereidingswijze
  15. Maak van de bladerdeegplakken twee grote rondjes (zo groot dat er 4 filets ruim opliggen) De tweede lap iets groter maken dan de eerste; deze komt erover heen nl.
  16. Handig deze lap gelijk op de bakplaat te leggen voor je er de zalm op legt.
  17. (Je kunt ook voor ieder zalmpje een apart een pakje maken)
  18. Leg de zalmfilets op de bladerdeeg lap en maak de randen van het deeg beetje vochtig.
  19. Dek alles nu af met de tweede lap bladerdeeg en druk goed vast.
  20. Maak bovenin het deeg een klein gaatje.
  21. Verdeel het losgeklopt ei over de bovenlaag deeg.
  22. In voorverwarmde oven 190C 30-40 minuten (bladerdeeg moet goudbruin zijn)

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (1)

Gepost door elisamedia op 18 augustus 2011 om 17u03

Dit recept is ook te lezen op http://www.mijnreceptenboek.nl/recept/hoofdgerechten/vis_en_schaaldieren/zalm-in-bladerdeeg-16669.html. Ook lekker indien je spinazie en roomkaas toevoegt, je krijgt dan een hartige taart. De spinazie op voorhand eventjes laten slinken (roerbakken) en ik zou ook de zalm een beetje voorbakken.

Hoeveel sterren geef jij dit recept?