Zalm-Citroen spiesjes met dille

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Leg de houten prikkers 1 uur in koud water
  2. Snij de zalm in blokjes van ongeveer 2,5 x 2,5 cm.
  3. Halveer de citroenen, pers een have citroen uit en snij de rest in schijfjes.
  4. Roer het citroensap om met de olie,de knoflook, de kruiden,de mosterd, de helft van beide soorten sesamzaadjes en peper en zout naar smaak.
  5. Schep de zalm erdoor en laat 1 uur afgedekt marineren
  6. Rijg telkens een blokje zalm en dan een half schijfje citroen aan 2 prikkers.
  7. Rooster de spiesen 5 - 7 min. op de barbecue ( of onder de ovengrill) lichtbruin en net gaar.
  8. Bestrooi de spiesen met de rest van het sesamzaad en garneer met wat dille.
  9. Lekker met een rijstsalade van basmatirijst met maïskorrels, fijngehakte peterselie,wat dille en een citroenvinaigrette.

Advertentie

Reacties (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?