Ingrediënten voor 4 personen
- 600 gram zalmfilet
- 2 citroenen
- 1 teentje knoflook
- 2 eetlepels dille
- 2 eetlepels bladpeterselie
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 eetlepel grove mosterd
- 2 eetlepels zwarte sesamzaadjes
- 2 eetlepels witte sesamzaadjes
- Peper
- zout
- 12 lange houten prikkers
Bereidingswijze
- Leg de houten prikkers 1 uur in koud water
- Snij de zalm in blokjes van ongeveer 2,5 x 2,5 cm.
- Halveer de citroenen, pers een have citroen uit en snij de rest in schijfjes.
- Roer het citroensap om met de olie,de knoflook, de kruiden,de mosterd, de helft van beide soorten sesamzaadjes en peper en zout naar smaak.
- Schep de zalm erdoor en laat 1 uur afgedekt marineren
- Rijg telkens een blokje zalm en dan een half schijfje citroen aan 2 prikkers.
- Rooster de spiesen 5 - 7 min. op de barbecue ( of onder de ovengrill) lichtbruin en net gaar.
- Bestrooi de spiesen met de rest van het sesamzaad en garneer met wat dille.
- Lekker met een rijstsalade van basmatirijst met maïskorrels, fijngehakte peterselie,wat dille en een citroenvinaigrette.
Andere Solo-leden over dit recept (0)
Hoeveel sterren geef jij dit recept?