Recept 55***** (2 stemmen)

Zalige zalmglaasjes voor de Kerst

Dit is een recept van

Anderen bekeken ook

Hapjes

tijd
15 min
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Prak de zalm met peper, zout , mayonaise , citroensap en roer alles goed door elkaar . Proef of het fris smaakt , voeg anders meer citroensap toe.
  2. Schep de slagroom voorzichtig door het geheel . Nu wordt deze zalmsalade lekker luchtig.
  3. Schep de salade in 6 amuse glaasjes en laat door en door koud worden in de koelkast
  4. Rooster de hazelnoten goudbruin in een droge koekenpan en laat afkoelen.
  5. Leg er vlak voor het serveren een hazelnootje op en werk af met een takje dille of blaadje little gem.
  6. Ik had wat room over en heb een dotje op de salade gelegd, zoals op de foto te zien is.

Bron: Uit het boekje Feestrecepten uit Limburg van Culinaire Bagage. Eigen tekst en foto

Tip

Gebruik je de krokante salade cups van Jos Poell, dan kun je 24 cups vullen en heb je dus 24 hazelnoten nodig.

Ingrediëntenvoor 6 personen

Andere Solo-leden over dit recept (1)

Gepost door Love to Cook op 03 december 2017 om 22u01

Mijn gasten ( en wij ook) smulden van deze amuse. Met Kerst maak ik deze salade in de krokante cups.

Hoeveel sterren geef jij dit recept?