Ingrediënten voor 2 personen

Bereidingswijze

 1. BENODIGDHEDEN - aardappelmesje, dunschiller, snijplank, kommetjes, maatbeker, kookpotten, pan, garde, vergiet, houten pollepel, keukenweegschaal, ovenschotel.
 2. Bereiding
 3. VOOEBEREIDEN - Kuis de groenten. Schil de wortelen en ontdoe de paprika van zijn zaadjes. Snij deze in fijne stukjes.
 4. Kook de wortelen en pastinaakblokjes in een pot water met evt. een snuifje zout. Kook ze beetgaar, giet af en BEWAAR het kookvocht.
 5. Pel ondertussen de ui en hak deze fijn.
 6. Laat water koken en leg hierin de lasagnebladen. Laat deze koken voor 5 min. Zet opzij.
 7. TOMATENSAUS - Doe de tomatensaus in een kookpot en zet op een zacht vuurtje. Laat zachtjes pruttelen en voeg wat kookvocht toe. (dit kan naar eigen smaak)
 8. Doe de hamreepjes in pan met boter. Voeg de wortelen, paprika en ajuin er aan toe. Roer regelmatig alles eens door elkaar. Wanneer de ajuin glazig wordt van kleur kan je de groenten met de hamreepjes bij de saus doen.
 9. Snij de Chipolata in fijne stukjes en bak deze in de pan met wat boter. Wanneer deze mooi bruin gebakken zijn voeg je deze toe aan de pastasaus.
 10. Kruid met tijm, oregano en Provençaalse kruiden. Als laatste voeg je de verse peterselie toe.
 11. BECHAMELSAUS - Neem een sauspan en laat hierin de boter smelten. Doe er de bloem voor sauzen bij en blij kloppen met een garde zodat er zich geen klonters kunnen vormen. Laat even koken zodat de bloemsmaak eruit kan.
 12. Neem de pan van het vuur en voeg de melk met het kookvocht beetje bij beetje toe. Blijf roeren om klonters te voorkomen!!! Wanneer alles doorelkaar gemengd is, mag de pot terug op het vuur zodat de saus dikker kan worden.
 13. Ontdooi de spinazie en knijp deze goed uit. Voeg ze toe bij de bechamel en kruid met peper, zout en noodmuskaat.
 14. DE LASAGNE - Neem een ovenschotel en giet er een dun laagje tomatensaus in. Bedek met een laagje lasagne blaadjes, overgiet deze weer met de bechamelsaus.
 15. Herhaal dit tot alles op is. Let op dat je met de bechamelsaus bovenaan eindigt.
 16. Plaats bovenaan in de oven. Deze is voorverwarmd op 200 graden (grilstand)
 17. Laat het smaken ^^
 18. TIP - Voor wie wil kan voor het plaatsen in de oven geraspte kaas strooien over de schotel.

Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit

Uitschrijven is op elk moment mogelijk

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?