Recept 15* (1 stem)

Zachte clafoutis van perziken

Dit is een recept van

tijd
50 min
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Ontpit de bloedperziken en snij ze in partjes. Klop de melk op met het vanille-extract, de room en de eieren. Voeg de gezeefde bloem, de suiker en een snuifje zout toe en klop verder. Schik de stukken perzik in een ingevette gratineerschaal en overgiet ze met het mengsel. Bestrooi met pistachenoten en de rietsuiker en laat 35 min bakken in een voorverwarmde oven op 180°C. De bovenkant van de clafoutis moet lichtbruin zijn en het deeg vast maar zacht.Tip: oorspronkelijk wordt clafoutis gemaakt met kersen (bij voorkeur niet ontpit) maar elke steenvrucht geeft een persoonlijke en originele toets aan dit familiedessert.

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie