Wrap van hertenkalf met vijgensaus, salade van geitenkaas, gegrilde ui en walnoten

4 (4)
60 min
Gemiddelde moeilijkheid

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180°C, verdeel de hertenkalffilet in 2 gelijke porties.
  2. Pel de uien en snijd ze in plakjes van 3 à 4 mm dik. Grill de schijfjes zonder vetstof op een verhitte grillpan of -plaat.
  3. Brokkel de geitenkaas. Rooster de walnoten kort in een droge pan of in de oven.
  4. Meng de rode wijnazijn, balsamicoazijn, noten- en arachideolie tot een vinaigrette, kruid met peper en zout.
  5. Laat een klontje Solo smelten in een sauspannetje, stoof hierin de gesnipperde sjalot glazig en blus met de porto. Laat even inkoken en voeg nu de wildfond, jeneverbessen, tijm en laurier toe. Laat ongeveer 10 minuten zachtjes inkoken. Zeef de saus.
  6. Spoel de vijgen kort onder koud water en snijd de steeltjes eraf. Snijd de vijgen in 6 partjes. Laat een klontje boter smelten en bak hierin de vijgenpartjes. Blus met de saus en laat nog even inkoken. Breng op smaak met peper en zout en druppel er eventueel een weinig rode wijnazijn bij.
  7. Braad de hertenkalffilet kort in een verhitte pan met Solo. Kruid met peper en zout. Rol de hertenkalffilet stevig op in de tortilla’s en zet deze in de oven gedurende 5 à 6 minuten. Laat nog even rusten.
  8. Meng de salade met de walnoten, gegrilde uien en de geitenkaas, meng er 1 à 2 eetlepels van de vinaigrette onder en schik de salade op de borden.
  9. Snijd de tortillawraps met het hertenkalfsvlees schuin door en schik dit bij de salade. Lepel de warme vijgensaus erbij en dien op.

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?