Worteltaart met crèmetopping

Ingrediënten voor 12 personen

  • Cake:
  • 60 g bruine suiker
  • 1 ei
  • 2 el honing
  • 50 ml halfvolle melk
  • Solo
    100 g Solo
  • 1 el bakpoeder
  • 2 tl kaneel
  • 1 tl vanille-extract
  • 200 g bloem
  • 200 g wortelen
  • 50 g walnoten
  • Garnering:
  • 120 g poedersuiker
  • 250 g roomkaas
  • 1 el citroensap en de schil
  • Extra:
  • 20 cm springvorm met losse bodem

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180°C (elektrische oven).
  2. Mix de suiker, ei, honing, melk en Solo allemaal samen tot een beslag.
  3. Voeg kaneel, vanille en mix goed. Voeg daarna de bloem en bakpoeder toen en mix het.
  4. Roer daarna de geraspte wortelen en in stukken gehakte walnoten erdoor heen. Bak het in de oven gedurende 35 minuten.
  5. In een kom, mix de suiker met de roomkaas. Dan de voeg citroensap toe
  6. Zodra de cake is afgekoeld, bestrijk het crème mengsel over de top van de cake.

Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit

Uitschrijven is op elk moment mogelijk

Andere Solo-leden over dit recept (1)

Gepost door Glenn_st op 31 maart 2021 om 23u17

De hoeveelheden zijn niet in verhouding met de voorgestelde taartgrootte (aantal personen) de taart is in de springvorm slechts 2cm hoog geworden. Heel jammerlijk. Iemand een idee hoe dit foutief recept kan gewijzigd worden?

Hoeveel sterren geef jij dit recept?