Worteltaart met crèmetopping

20 (20)
35 min
Gemiddelde moeilijkheid

Ingrediënten voor 12 personen

  • Solo
    100 g Solo
  • Cake:
  • 60 g bruine suiker
  • 1 ei
  • 2 el honing
  • 50 ml halfvolle melk
  • 1 el bakpoeder
  • 2 tl kaneel
  • 1 tl vanille-extract
  • 200 g bloem
  • 200 g wortelen
  • 50 g walnoten
  • Garnering:
  • 120 g poedersuiker
  • 250 g roomkaas
  • 1 el citroensap en de schil
  • Extra:
  • 20 cm springvorm met losse bodem

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180°C (elektrische oven).
  2. Mix de suiker, ei, honing, melk en Solo allemaal samen tot een beslag.
  3. Voeg kaneel, vanille en mix goed. Voeg daarna de bloem en bakpoeder toen en mix het.
  4. Roer daarna de geraspte wortelen en in stukken gehakte walnoten erdoor heen. Bak het in de oven gedurende 35 minuten.
  5. In een kom, mix de suiker met de roomkaas. Dan de voeg citroensap toe
  6. Zodra de cake is afgekoeld, bestrijk het crème mengsel over de top van de cake.

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?