Recept 35*** (18 stemmen)

Worteltaart met crèmetopping

Dit is een recept van

Anderen bekeken ook

Zullen we taart bakken?

tijd
35 min
prijs
Gemiddelde kostprijs
moeilijkheid
Gemiddelde moeilijkheid
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180°C (elektrische oven).
  2. Mix de suiker, ei, honing, melk en Solo allemaal samen tot een beslag.
  3. Voeg kaneel, vanille en mix goed. Voeg daarna de bloem en bakpoeder toen en mix het.
  4. Roer daarna de geraspte wortelen en in stukken gehakte walnoten erdoor heen. Bak het in de oven gedurende 35 minuten.
  5. In een kom, mix de suiker met de roomkaas. Dan de voeg citroensap toe
  6. Zodra de cake is afgekoeld, bestrijk het crème mengsel over de top van de cake.

Ingrediëntenvoor 12 personen

  • Cake:
  • 60 g bruine suiker
  • 1 ei
  • 2 el honing
  • 50 ml halfvolle melk
  • 100 g Solo
  • 1 el bakpoeder
  • 2 tl kaneel
  • 1 tl vanille-extract
  • 200 g bloem
  • 200 g wortelen
  • 50 g walnoten
  • Garnering:
  • 120 g poedersuiker
  • 250 g roomkaas
  • 1 el citroensap en de schil
  • Extra:
  • 20 cm springvorm met losse bodem

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?