Recept 05 (0 stemmen)

Wortelsoep met rijstgarnituur

Dit is een recept van

tijd
60 min
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Blanke fond bereiden.
  2. Ui, preiwit, bleekselder en wortelen in grove stukken snijden. Aardappelen in grove stukken snijden.
  3. Grove mirepoix aanstoven in boter (2/3) zonder te kleuren.
  4. Tomatenpuree toevoegen, mengen en even verder aanstoven zonder te kleuren.
  5. Met ontvette blanke fond bevochtigen.
  6. Kruidenboeket toevoegen.
  7. Aardappelen toevoegen.
  8. Gedurende ongeveer 30 minuten zachtjes gaarkoken.
  9. Kruidenboeket verwijderen en de soep door een roerzeef zeven of mixen.
  10. Soep op smaak brengen met peper, zout en griessuiker.
  11. Door een puntzeef zeven.
  12. Weer aan de kook brengen en afschuimen.
  13. Met boter afwerken.
  14. Het garnituur toevoegen.

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie