wortelcake met sinaasappelglazuur

Ingrediënten voor 8 personen

Bereidingswijze

  1. cake
  2. oven voorverwarmen op 180°C
  3. leg ingevet bakpapier in een vierkante of ronde bakvorm
  4. de bloem zeven en het bakpoeder toevoegen samen met het zout
  5. roer er de wortels, rozijnen en noten door en voeg de solo vloeibaar toe, goed mengen
  6. voeg het sap van 2 sinaasappels toe en de opgeklopte eieren alsook de bruine suiker
  7. schep het mengsel in de bakvorm en bak gedurende 1u tot 1u15 in een oven op 180°C
  8. glazuur
  9. de roomkaas, sap van 1 sinaasappel en de bloemsuiker mengen
  10. de cake op een rooster storten en bestrijke met het glazuur mengsel

Advertentie

Reacties (1)

Gepost door nelemaene op 06 november 2012 om 21u53

Ik heb een Engelse schoonbroer, mijn schoonzusje woont al langer in Engeland dan in Belgie....Telkens bracht ik ' carrotcake ' met glazuur mee, zo lekker !!! Heb het geprobeerd en ja hoor......jummie !!!!!

Hoeveel sterren geef jij dit recept?