Recept 35*** (5 stemmen)

Wortel-venkelsoep

Dit is een recept van

Anderen bekeken ook

Weekmenu

tijd
25 min
prijs
Lage kostprijs
moeilijkheid
Lage moeilijkheid
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Snijd de bosuitjes, de venkel en de witte selder in stukken. Rasp de wortels, schil de aardappels en snijd ze in blokjes. Verhit de Robusto extra vergine olijfolie in een grote pan en doe er de stukken bosui, venkel en witte selder, de wortelrasp en het komijnpoeder bij. Plaats het deksel op de pan en laat het mengsel gedurende 5 minuten gaar bakken.
  2. Voeg dan de aardappelblokjes en de bouillon toe en laat het 10 minuten zachtjes koken. Pureer het gerecht in de pan met een staafmixer, roer de slagroom erdoor en breng de soep op smaak met zout en peper.
  3. Verdeel de soep over vier borden en garneer elk bord met wat peterselie.
Tip

Als je de kippenbouillon vervangt door groentebouillon past deze soep heel goed in een vegetarische menu.

Ingrediëntenvoor 4 personen

Andere Solo-leden over dit recept (2)

Gepost door Jorinde op 04 januari 2016 om 15u25

Heerlijk vinden we deze soep !

Gepost door Solo op 12 januari 2016 om 13u15

Hey Jorinde, bedankt. Heel fijn om te horen dat je het lekker vond .

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?