Wortel-aardpeersoep met curry en kokosmelk

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Spoel de aardperen goed af. Doe de ongeschilde aardperen in een pot met wat citroensap en licht gezouten water. Laat ze 20 minuten koken. Giet ze af en laat even afkoelen. Pel de aardperen en snij ze in schijfjes.
  2. Schil of schraap de wortelen en snij ze in schijfjes. Pel en snipper de ui. Fruit de ui in de vetstof tot ze glazig is. Voeg het currypoeder, de mosterdzaadjes en de fenegriekbolletjes toe en fruit 1 à 2 minuten mee. Voeg de wortel- en aardpeerschijfjes toe en roerbak ze enkele minuten mee.
  3. Overgiet de groenten met de groentenbouillon tot ze net onderstaan en laat 20 à 30 min. zachtjes koken.
  4. Haal de pan van het vuur en laat enkele minuten afkoelen. Giet een deel van de bouillon af (vang het vocht op: je kan er nog een soepje mee maken en de soep mee aanlengen). Er mag niet te veel kookvocht zijn, want er komt nog kokosmelk bij.
  5. Pureer de soep tot ze de consistentie heeft van pap. Giet het blikje kokosmelk erbij en mix de soep nog eens. Heb je geen kokosmelk, dan kan je een potje yoghurt gebruiken.
  6. Vind je de soep nog te dik, dan kan je ze nu aanlengen met de afgegoten bouillon.
  7. Bijkruiden met zout en peper naar smaak. Heb je de currysmaak graag wat sterker, dan kan je ook bijkruiden met nog een halve theelepel garam massala.
  8. Dit recept is geïnspireerd door ondermeer de wortelcurrysoep uit Dagelijkse kost.

Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit

Uitschrijven is op elk moment mogelijk

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?