Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

 1. Kippenbouillon
 2. Snijd de kip in grote stukken en breng deze tot aan het kookpunt in koud, licht gezouten water. (Je kan ook 1 à 2 eetlepels sojasaus in plaats van zout gebruiken). Laat de stukken kip ongeveer 3 à 4 minuten koken en giet vervolgens af. Spoel ze onder koud stromend water en doe ze weer in de pot. Zet ze onder met water en voeg de rijstazijn toe. Neem de lente-uitjes samen en draai ze 1 à 2 maal om met beide handen om de smaak beter te doen vrijkomen (uitwringen). Doe de lente-uitjes, gemberschijfjes, soepselder en knoflook bij de bouillon en laat alles 1 tot 1,5 uur zachtjes trekken. Schuim de bouillon regelmatig af. De bouillon blijft helder zolang deze niet kookt !
 3. Zeef de bouillon door een fijne zeef met een vochtige doek.
 4. In de koeling bewaart deze bouillon ongeveer 4 à 5 dagen, je kan hem ook invriezen voor later gebruik.
 5. Wontonsoep
 6. Meng het gehakt met de lente-uitjes, de sojasaus, de rijstazijn, maïszetmeel, suiker en de sesamolie.
 7. Leg de wontonvelletjes open op het werkblad en leg telkens een lepel gehakt in het midden van de wontonvellen. Bevochtig 2 aan elkaar grenzende zijden lichtjes met water en plooi het deegvel dubbel door twee hoeken naar elkaar te brengen. Pers voorzichtig de lucht uit de wontons en druk de naden stevig vast. Schik de wontons op een schaal en dek af met huishoudfolie
 8. Snijd de broccoli in kleine roosjes.
 9. Snijd de Chinese kool in reepjes.
 10. Breng 1 liter kippenbouillon aan de kook (houd de 200 ml apart), en houd de bouillon tot net tegen het kookpunt aan. Leg er de wontons in en zorg dat ze niet aan elkaar of aan de bodem van de pan gaan kleven, breng de bouillon weer zachtjes aan de kook en voeg, wanneer de bouillon kookt, de rest van de bouillon toe.
 11. Schep de wontons uit de pan na 1 minuut wanneer ze zijn komen bovendrijven en verdeel ze over voorverwarmde soepkommen.
 12. Kook nu de broccoliroosjes en Chinese kool in 2 à 3 minuten beetgaar in de bouillon en lepel de bouillon en de groenten in de soepkommen. Druppel wat sesamolie in de bouillon en dien heet op.

Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit

Uitschrijven is op elk moment mogelijk

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?