Woksoep van sobanoodles, peultjes, sojascheuten en gebakken koolrabi
Met deze smakelijke woksoep van sobanoodles en groenten recept zet je snel een lekkere maaltijdsoep op tafel.
40 min
Ingrediënten voor 4 personen
- 2 koolrabi 's
- peper
- snufje vijfkruidenpoeder
- 150 g soba noedels
- 2 el cashewnoten
- 200 g shii-take
- 5 lente-uitjes
- 3 cm verse gember
- 3 el olijfolie
- 200 g verse peultjes
- 250 g sojascheuten
- 3 el Knorr Vloeibare Bouillon Thai
- 1 takje verse koriander
Bereidingswijze
- Snijd de koolrabi in blokjes. Verhit 2 el olijfolie, voeg de koolrabi toe, kruid met peper, zout en een snufje vijfkruidenpoeder. Bak ze beetgaar en goudbruin. Zet even aan de kant.
- Kook de sobanoodles en giet af. Rooster de cashewnoten in een droge pan en hak ze grof.
- Snijd de shiitake in plakjes en de lente-ui in grote schuine stukken. Schil de gemberwortel en hak hem fijn. Verhit 1 el olijfolie en bak hierin de shiitake gedurende 2 minuten op een hoog vuur.
- Voeg de peultjes, lente-ui en sojascheuten toe en bak 1 minuut mee. Doe er daarna de Knorr Vloeibare Bouillon Thai bij en 1,5 liter water.
- Laat alles zachtjes koken gedurende enkele minuten. Proef en voeg naar smaak extra bouillon en peper toe. Doe de sobanoodles erbij en laat nog 1 minuut opwarmen.
- Serveer de soep met de gebakken blokjes koolrabi en de geroosterde cashewnoten. Garneer met enkele blaadjes koriander.
Andere Solo-leden over dit recept (0)
Hoeveel sterren geef jij dit recept?