Wokschotel met voorjaarsgroenten

15 (15)
45 min
Lage moeilijkheid

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Kook de basmatirijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Maak alle groenten schoon en snij ze in blokjes.
  3. Snij de kalkoenfilet in blokjes en bak ze in de wok in 2 eetlepels Solo Light. Kruid met peper en zout. Haal de kalkoen eruit en hou warm onder een bord.
  4. Doe opnieuw 2 eetlepels Solo Light in de wok en bak de fijngesneden groentjes gaar.
  5. Voeg de gember, geperste look, witte wijn, honing, sesamolie en currypasta toe.
  6. Snij het pepertje in tweeën, verwijder de pitjes, hak het erg fijn en voeg toe aan de wokschotel.
  7. Laat alles nog 8 minuten bakken in de hete wok.
  8. Voeg ten slotte de kalkoenblokjes opnieuw toe en werk het geheel af met de gesnipperde koriander. Serveer de basmatirijst er apart bij.

Tip

Let erop dat de wok groot genoeg is voor al je ingrediënten, of gaar je ingrediënten apart in een kleinere wok. Sla je aan het bakken, zorg er dan voor dat je wok heet is vooraleer je er Solo Light in doet. 

Een lekker alternatief voor de kalkoen? Kies voor scampi’s, schelvis of tonijn!

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (14)

Gepost door femke sermeus op 19 mei 2015 om 20u58

Keimakkelijk en super lekker!

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?