Recept 55***** (2 stemmen)

Wokken: Wong–Fa-Yu

Dit is een recept van

tijd
20 min
Ziet er lekker uit?

Bereidingswijze

  1. Gele Bloemvis in zoetzuur
  2. Dit is de originele naam van het recept, omdat er gele bloemvis in gebruikt wordt. Wij vervangen deze Oosterse vissoort door vis die hier te verkrijgen is.
  3. Benodigdheden:
  4. 4 heilbots van elk 200 gr, 100 gr erwtjes, 2 uien, 4 eetlepels arachideolie, 4 wortelen, maïsbloem, 2 teentjes knoflook, een stukje gember van 1 cm, 1 dl kippenbouillon, 2 eetlepels ketchup, peper, zout, 1 eetlepel Chinese rijstwijn of sherry.
  5. Bereiding:
  6. Verhit de olie in de wok.Voeg er de gesnipperde uien, het uitgeperste knoflook en de gember bij en roerbak 2 minuten. Doe in de wok de kippenbouillon, suiker, azijn, peper, zout, ketchup en rijstwijn of sherry en breng alles aan de kook. Voeg bij de kokende saus de erwtjes en de visfilets en laat het geheel met een deksel op de wok 10 minuten stoven. Breng de saus op smaak en bind met de maïsbloem. Dien op met noedels.

Ingrediëntenvoor 4 personen

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?