Wok met Scampi en Inktvis en paprika (barbecue)

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Kuis de scampi's en ontdoe ze van hun darmkanaal. Spoel daarna de inktvis, goed laten uitlekken (drogen met keukenpapier) en snij ze in reepjes.
  2. Kruid de scampi's en de inktvis met peper en zout en barbecuekruiden tesamen met 2 el. olijfolie. (laten even marineren)
  3. Verhit de wok met 2 el. olijfolie en bak de scampi's en de inktvis gedurende 5 minuten. Blus ze met de witte wijn. en zet het vuur op de laagste stand en laat nog 20 minuten pruttelen.
  4. Snij de paprika's en verwijder alle zaadjes en zaadlijsten en snij ze in fijne reepjes.
  5. Pel de uien en snipper ze fijn. Pel de knoflook en pers deze.
  6. Verhit een andere wok met 3 el. olijfolie en fruit de uien, de knoflook en de paprikareepjes gedurende 5 minuten.
  7. Voeg daarna de gebakken scampi's en de inktvis toe aan de paprikareepjes en bak deze nog gedurende 5 minuutjes.

Advertentie

Reacties (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?