Wok met kip en witte kool

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Kippenreepjes kruiden met kippenkruiden en aanbakken in een beetje olijfolie in de wok.
  2. Leg de kippenreepjes daarna op een bordje.
  3. Uien grof snijden en aanbakken in olijfolie in de wok.
  4. Kool, look en wortel toevoegen en even wokken.
  5. Voeg prei en gepelde tomaten toe en laat een 10-tal minuten stoven.
  6. Voeg water toe zodat het geheel smeuig blijft.
  7. Voeg nu de sambal, ketjap en de suiker toe en laat even mee stoven.
  8. Doe de kippenreepjes in het groentenmengsel en laat het geheel nog 5 minuten warmen.
  9. Bind het geheel eventueel met een beetje sausbinder.
  10. Kook ondertussen de rijst.
  11. Je kan daarna de rijst nog onder het groentenmengsel mengen en even mee laten opwarmen zodat de smaak ook in de rijst aanwezig is.

Advertentie

Reacties (3)

Gepost door Antoonvandijck op 04 maart 2014 om 10u29

had geen gepelde tomaten dan maar concentraat met 1/2 l groentebouillon - heel lekker

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?