Recept 45**** (7 stemmen)

Wok met garnalen met noedels en groenten

Dit is een recept van

Anderen bekeken ook

Schaal en Schelpdieren

tijd
35 min
prijs
Gemiddelde kostprijs
moeilijkheid
Lage moeilijkheid
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Was de groenten voorzichtig en dep af.
  2. Snij de paprika’s in 4 stukken, verwijder de steel en de witte stukken en snij ze fijn.
  3. Verdeel de broccoli in kleine trosjes. Ontdooi de garnalen.
  4. Leg de noedels in een grote pot kokend, gezouten water en laat 4 minuten naast het vuur koken terwijl u ze met een vork uit elkaar haalt. Laat ze uitlekken en leg opzij.
  5. Warm 40 cl water en één kippenbouillonketeltje in een kleine pot op.
  6. Giet de garnalen en de groenten in een wok met 3 soeplepels olie en fruit gedurende 2 minuten op een groot vuur.
  7. Voeg 20 cl bouillon toe en bak gedurende 5 minuten verder. Voeg wat sojasaus toe, kruid met peper en laat gedurende 1 minuut verder bakken op een groot vuur wanneer de groenten zacht zijn en de bouillon bijna verdampt is.
  8. Leg de groenten en de garnalen in 4 grote kommen, sauteer de noedels gedurende 1 minuut in de wok met een beetje bouillon en sojasaus en dien apart op.
Tip

U kunt de garnalen door kip, rumsteak of fijngesneden varkenshaasje vervangen.

Ingrediëntenvoor 4 personen

Andere Solo-leden over dit recept (1)

Gepost door golddigger op 13 september 2018 om 09u19

Vrij simpel recept, niet bepaald verrassend.

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie