Recept 35*** (1 stem)

WK-kaastaart in een Belgisch kleedje

Dit is een recept van

Anderen bekeken ook

dessert

tijd
180 min
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Bekleed de bodem van een springvorm met bakpapier, zo kan je de taart achteraf makkelijk van de vorm verwijderen. Dit kan je gemakkelijk doen door een groot vel op de bodem te leggen vooraleer je de ring er rond doet. Wanneer je de ring dan sluit spant het papier zich mooi over de bodem.
  2. Smelt de boter en verkruimel de koekjes. Dit kan met een keukenmachine of door de koekjes in een gesloten zakje toe doen en ze met de deegrol fijn te rollen.
  3. Meng de gesmolten boter door de koekjes en doe het mengsel op de bodem van de springvorm.
  4. Druk de bodem goed aan en laat even opstijven in de koelkast.
  5. Rasp de citroenen met een fijne rasp. Zorg ervoor dat je enkel het geel van de schil raspt, het witte kan zorgen voor een heel bittere smaak.
  6. Pers de citroenen uit. Je zou zo’n 120-140 ml sap moeten hebben.
  7. Doe de zeste van de citroenen en het sap in een sauspan.
  8. Voeg de suiker en de boter toe en zet de pan op het vuur tot de boter en de suiker volledig in het citroensap zijn gesmolten.
  9. Breek de eieren en klop ze los in een kom met stevig basis zodat je de kom bij het kloppen niet omver gooit.
  10. Giet het citroenmengsel geleidelijk bij de eieren en blijf kloppen.
  11. Als het mengsel volledig door de eieren is opgenomen giet je de curd terug in de sauspan en zet je deze terug op het vuur.
  12. Breng de lemon curd aan de kook en blijf goed kloppen. Om zeker te zijn dat je alle plekje in de pan bereikt met je klopper, klop je het best in achtjes. Dit vraagt een beetje oefening, maar als het niet lukt kan je ook je pan met je ene hand weg en weer draaien op het vuur terwijl je met je andere hand blijft kloppen.
  13. Eens de curd kookt laat je hem nog even verder borrelen tot de gewenste dikte (mayonaise dikte). Let er wel op dat je blijft kloppen zodat het niet aanbrandt.
  14. Laat de lemon card afkoelen op kamertemperatuur. En bereid eerst de plattekaasvulling.
  15. Week de gelatine in koud water.
  16. Verwarm het citroensap met de suiker tot net aan het kookpunt.
  17. Klop intussen de room stijf (klop niet te lang, anders wordt het boter). De room moet ongeveer de structuur van dikke yoghurt hebben. Roer de room door de plattekaas.
  18. Doe 2 scheppen van het plattekaasmengsel bij het warme citroensap vooraleer je de gelatine oplost.
  19. Knijp het water uit de gelatine en los alles op in het citroensapmengsel.
  20. Meng het sap door het plattekaasmengsel.
  21. Giet de plattekaas voorzichtig op de bodem in de springvorm.
  22. Doe er een beetje lemoncurd op en marmer de lemon card met de plattekaas door er zachtjes met een stokje door te gaan tot het geheel goed gemarmerd is.
  23. De rest van de curd bewaar je in bokaaltjes in de koelkast. Hier kan je ze ongeveer 3 maanden bewaren.
  24. Laat de taart minstens 2 uur opstijven in de koelkast.
  25. Week de gelatine in koud water.
  26. Pureer de frambozen en zeef de pitjes er uit.
  27. Meng de puree met de suiker en verwarm tot de suiker volledig oplost.
  28. Voeg de gelatine en het citroensap toe.
  29. Giet de coulis voorzichtig over de kaastaart en plaats onmiddellijk terug in de koelkast.
  30. Werk de taart af met veel rood fruit voor de extra rode toets.

Bron: https://tuurmetpruimen.wordpress.com/2018/05/23/wk-kaastaart/

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie