Witte vis in bladerdeeg met een wit sausje

Ingrediënten voor 2 personen

Bereidingswijze

  1. Vis:Stoof 1 sjalot glazig in een klontje boter.
  2. Doe de champignons erbij en breng op smaak met peper en zout. Stoof nog enkele minuten.
  3. Doe er citroensap, 2 eetlepels wijn en 2 eetlepels room bij en laat even inkoken.
  4. Werk af met peterselie en laat afkoelen.
  5. Snijd het vel bladerdeeg in twee en leg de vis op een helft.
  6. Breng op smaak met peper en zout en verdeel het champignon mengsel over de vis.
  7. Leg hierop de andere visfilet en strijk de randen van het bladerdeeg in met ei.
  8. Bestrijk ook de tweede helft bladerdeeg met eigeel, bedek hiermee de vis en druk zacht aan.
  9. Snijd het deeg in de vorm van de vis, bestrijk met ei en plaats 20 minuten in de oven.Saus:Stoof 1 sjalot glazig in een klontje boter.
  10. Doe 2 eetlepels wijn en 2 eetlepels room erbij en breng op smaak met peper en zout.
  11. Klop de koude botervlokjes door de saus en werk af met citroensap.

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?