Recept 05 (0 stemmen)

Witte chocoladeparfait met amandelkrullen

Dit is een recept van

tijd
60 min
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Zet een pan als bain marie klaar waar de koperen bol oppast. Doe de eieren, de eidooiers en suiker in de bol. Klop de inhoud even goed door met de handmixer. Zet dan het vuur onder de bain marie laag (!), zet de bol erop en klop de inhoud tot ze dik is (maximaal 70 °C). Zet de bol in een bak met koud water en klop de eimassa tot zij koud is. Smelt met toevoeging van 2 eetlepels melk de geraspte witte chocolade (niet warmer dan 30 °C!!) en voeg haar aan de eimassa toe. Meng er de Grand Marnier en kneepje citroen door. Sla de slagroom stijf (dik-vloeibaar) en spatel deze voorzichtig door de inhoud van de bol. Doe de massa in kleine parfaitbakjes en bewaar deze in de vriezer. Haal de bakjes 10 min. voor consumptie uit de vriezer.
  2. Amandelkrullen
  3. Meng alle ingredienten met elkaar in een glazen bakje m.b.v. een lepel. Schep kleine bergjes deeg op bakfolie en druk deze met een vork flinterdun. Maak mooie ronde schijven met een doorsnede van ca. 5 cm. Verwarm de oven voor op 200 °C. Bak de koekjes tot ze lichtbruin zijn. Maak ze snel los van de bakfolie met een platenmes (plamuurmes). Vouw ze direct in kopjes en laat afkoelen. Doe ze meteen in een goed afsluitende trommel.
  4. Karamelsaus
  5. Laat suiker en water kleuren tot karamel, zonder te roeren, blus deze met azijn en witte wijn (doe deze eerst bij elkaar in een glas), voeg de room toe en roer glad. Laat afkoelen.
  6. Afmaken
  7. Dompel de bodem van de bakjes in warm water, snij de randen los en los de inhoud op een bord. Schenk de karamel half om de parfait en leg aan de andere kant de amandelkrullen. Garneer verder met een vossenbes, een walnoot en een blaadje munt of citroenmelisse.

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie