Witte chocolademousse met amandelkrokant en frambozencoulis

7 (7)
50 min
Gemiddelde moeilijkheid

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Voor de Cocolade mousse:
  2. Breng de melk aan de kook met de gespleten vanille. Laat op een zacht vuur gedurende 8 minuten trekken.
  3. Haal de vanillestok uit de melk, schraap de zaadjes los en voeg die aan de melk toe.
  4. Week ondertussen de gelatine in een bodempje water.
  5. Breng de melk terug aan de kook en smelt er dan eerst de in stukjes gebroken chocolade in en dan de uitgeknepen gelatine. Laat afkoelen.
  6. Klop ondertussen de room op en spatel door de chocoladebereiding. Verdeel over kommetjes en laat opstijven.
  7. Voor de amandelkrokant:
  8. Meng de gemalen amandelen met de bloem, de suiker, de room en 1 eiwit tot je een glad deeg bekomt.
  9. Klop de andere eiwitten stevig op en voeg er beetje bij beetje de bloemsuiker bij tot je een glanzende bereiding bekomt.
  10. Roer deze voorzichtig onder het deeg.
  11. Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg er kleine hoopjes deeg op.
  12. Duw ze plat met een spatel en bak ze 20 minuten in een op 180 ┬░ voorverwarmde oven.
  13. Voor de coulis
  14. Rasp de gele schil van de citroen. Mix de frambozen glad en breng ze op smaak met de suiker en de geraspte citroenschil.

Advertentie

Reacties (8)

Gepost door Leentje_4 op 29 maart 2012 om 17u06

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?