Witlooftaart met gerookte zalm
Witloof en gerookte zalm zijn een match made in heaven. In dit recept stoppen we ze samen in één overheerlijke quiche. Proeven is geloven!
45 min
Ingrediënten voor 4 personen
- 1 verpakking bladerdeeg
- 4 a 5 stronken witloof
- 150a200 gr gerookte zalm
- 4 st eieren en 2 dl room
- 1 klein bosje bieslook gesnipperd
- 120 gr gemalen kaas
- 1 beetje cayennepeper, nootmuskaart en wat boter
Bereidingswijze
- verwarm de oven voor op 180° c bekleed een quiche vorm of taartvorm met het deeg en prik er gaatjes in met een vork snij wtiloof in stukjes en stoof in boter aan tot gaar is, laat zo droog mogelijk bakken klop ondertussen de eieren los met de room en roer er de bieslooksnippers onder doe ook de helft van de gemalen kaas erbij meng witloof met de zalm(in reepjes gesneden) en doe in de vorm giet er het mengsel over en de rest vajn de kaas zet gedurende 40 min in de oven zeeeeeeeeeeeeeeeeeeer lekker!!! en snel klaar!
Tip
Een echte quichevorm is van aardewerk en heeft geribbelde randen. Maar je kan voor je witlooftaart met gerookte zalm eender welke (ronde) bakvorm gebruiken die je in huis hebt.
Andere Solo-leden over dit recept (2)
Gepost door Love to Cook op 07 november 2016 om 19u15
Hallo hildeke3105, vanwege de zalm is dit recept helaas niet vegetarisch. Groetjes Love to Cook
Laad meer reacties
Hoeveel sterren geef jij dit recept?