Recept 15* (1 stem)

Witloofstoemp

Dit is een recept van

tijd
45 min
Ziet er lekker uit?
  • Altijd toegang tot je favoriete recepten
  • Maak zelf handige recept-collecties
  • Extra inspiratie via je persoonlijke magazine

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Benodigdheden: 300 gr gemengd gehakt, 4 grote witloofstronken, 6-8 aardappelen van gemiddelde grootte, 2 teentjes knoflook, peper, zout en muskaatnoot, 50 gr bloem, 50 gr boter, takje peterselie.
  2. Bereiding: Kruid het gehakt met peper, zout en muskaatnoot. Voeg een teentje gehakte knoflook toe aan het vlees. Maak balletjes van ongeveer 4 centimeterdiameter. Rol de gehaktballetjes door de bloem en laat ze bruin worden in 20 gr boter. Snijd de aardappelen in 3 à 4 stukken. Verwijder het uiteinde en de harde kern van de witloofstronken. Maak de blaadjes los. Hak het tweedeteentje knoflook fijn. Laat in een pan met een dikke bodem de rest van de boter smelten. Voeg het witloof en de look toe en laat zachtjes kleuren. Voeg ongeveer 10 cl water toe. Voeg de aardappelen en de gehaktballetjes toe. Kruid met zout en peper en laat op een zacht vuurtje sudderen gedurende op minst een uur en een kwartier. Roer regelmatig om, om te vermijden dat het gerecht aan de pan gaat kleven. Terwijl het gerecht suddert regelmatig nakijken of er nog voldoende vocht aanwezig is. Wanneer het gerecht klaar is moet de saus gebonden zijn. Zet af en toe een deksel op de pan om te vermijden dat teveel vocht verdampt. Serveer met een takje peterselie.

Ingrediëntenvoor 2 personen

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?